Nöroloji
23 Ocak 2024

Kliniğimiz, hastanemizin 8. katında 32 yatak,  günlük hasta tedavilerinin düzenlendiği 1 adet tedavi odası, 1 EMG ve 1 EEG odasından müteşekkil bir ortamda yatan hasta hizmeti vermektedir

Kliniğimizin alt bölümleri ve verilen hizmetler aşağıdaki gibidir:
EMG Laboratuvarı: Periferik sinir sistemi hastalıklarının tanısı ve takibi için uygun ortam mevcut olup; EMG incelemeleri, uyandırılmış potansiyel incelemeleri (SEP, BAEP, VEP) ve tek lif EMG si çalışmaları 1’i hizmet alımı şeklinde çalışan 3 EMG cihazıyla gerçekleştirilmektedir. Sinir sıkışmaları, bel ve boyun fıtığı tanıları, kas hastalıkları tanıları, sinir-kas kavşağı hastalıkları tanıları ve ayırıcı tanılar konusunda uzman hekimler tarafından yapılan EMG poliklinik hizmetleri sonrasında hastaların tedavisi düzenlenmektedir. 

EEG Laboratuvarı ve Epilepsi poliklinikleri: Epilepsi (Sara) nöbetlerinin ayırıcı tanısı yapılmakta ve tedavisi düzenlenmektedir.

Branş poliklinik hizmetleri: Haftada 2’şer gün olmak üzere Parkinson Hastalığı ve Demans polikliniği (Diğer hareket bozuklukları ve unutkanlık hastalıkları da bakılmaktadır), Serebrovasküler Hastalıklar (İnme/Felç), Nöro-musküler Hastalıklar ve Multipl Skleroz başlıkları altında hizmet veren branş poliklinikleri konusunda uzman hekimlerce yürütülmektedir. Her poliklinikte günde 30 hastanın akademik bir ortamda bakılması hedeflenmektedir. Botox polikliniğinde haftada 1 defa ve günde 15-20 hastaya (spastisite, distoni ve blefarospazm tanılarıyla takipte olan hastalar) Botox uygulamaları yapılmaktadır. 

Algoloji Bilim Dalı: Ağrı nörolojik kökenli hastalıklar yaşayan hastalar tarafından bildirilen ve sık rastlanan şikayetlerdendir. Baş ağrıları (migren, gerilim türü, günlük), Bel ve boyun ağrıları (Herniasyonlar/Fıtıklar), Bilek veya dirsekte sinir sıkışmaları ile ilişkili ağrılar, Santral sinir sistemi kökenli ağrılar, Nöropatik ağrılar gibi çok sayıda tanımlamalar nöroloji biliminin sınırları içinde tedavisi rahatlıkla yapılabilen tanılardır. Akademik kadro ve oluşumunun tamamlanmasını takiben Algoloji poliklinik hizmetleriyle her türlü ağrıya hem medikal hem girişimsel çözümler üretilmesi ve gerekirse multidisipliner bir ortamda ‘Beyin cerrahisi, Anesteziyoloji ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon’ ana bilim dallarıyla ortaklaşa çalışılması hedeflenmektedir.

Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı: Periferik sinir sitemi hastalıklarının değerlendirilmesi için EMG incelemeleri ve beynin elektriksel aktivitesinin değerlendirilmesi için EEG incelemeleri önemlidir. Akademik kadro oluşumunu tamamlayacak olan Klinik Nörofizyoloji Bilim dalı’nda verilecek hizmetle Anadolu yakasında önemli bir hizmetin akademik bir ortamda verilmesi sağlanacaktır. Aynı zamanda hem asistan eğitimi hem yan dal uzmanlığı eğitimi için seçkin bir bölüm olunması hedeflenmektedir. Uyku laboratuvarının açılması ve beynin elektriksel aktivitesinin değerlendirilmesi sonrası tanısı konulamayan epileptik nöbetlerin veya uyku bozukluklarının tanınması diğer yakın vade hedeflerimiz arasındadır.