23 Ocak 2024

Hastanemiz, 162 dönüm arazi üzerinde 9 katlı ana blok ve 5 yan bloktan oluşan bir sağlık kompleksi olarak 04.06.1972 tarihinde SSK Göztepe Hastanesi adıyla hizmete vermeye başlamıştır.
Kurucu Başhekim Dr. Hikmet AYDEMİR’dir.

1977 yılında 6 katlı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile 6 katlı Kadın Hastalıkları ve Doğum ek binaları hizmete dahil edilmiştir.

1982 yılında  Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne geçmiştir.

1997 yılında Poliklinik Hizmetleri Merdivenköy Mahallesi’nde ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başlamıştır.

18.02.2005 tarihinden itibaren T.C. Sağlık Bakanlığı'na devredilmiş olup 25.05.2011 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Ortak Kullanım ve İşbirliği Protokolü imzalanarak; Çağdaş tıp biliminin ve teknolojisinin uygulandığı sağlık hizmetlerini sunmak; gelişmeleri sürekli izleyen, deneyimli, bilgili ve ülke gerçeklerini bilen eğitim kadrosuyla, hastaların gereksinimlerine üst seviyede cevap verebilecek tıp öğrencisi, uzman hekim ve yardımcı sağlık personeli yetiştirmek amacıyla hizmetlerini sürdürmektedir.

5 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca,  Bakan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz ve İl Sağlık Müdürümüzün teşrifleri ile 2 etaptan oluşan hastanemizin 1. etabı tamamlanarak resmi açılışı gerçekleştirilmiştir
Açılış ile birlikte, Merdivenköy Mahallesi’nde bulunan poliklinikler kapatılmış olup, tüm acil, poliklinik ve yataklı servis hizmetleri yeni hastanemizde verilmeye başlanmıştır.

Yeni adıyla GÖZTEPE PROF. DR. SÜLEYMAN YALÇIN ŞEHİR HASTANESİ 180.000 m2 kapalı alana sahiptir.
Hastanemizde 96’sı yoğun bakım olmak üzere toplam 800 yatak ve 27 adet modern ameliyathane bulunmaktadır.
Şehir Hastanesi bünyesinde anabilim dalları, bilim dalları ve yan dallar olmak üzere 183 poliklinik odası mevcuttur.

17.01.2022 tarihinde Erişkin ve Çocuk Psikiyatri Kliniği ek bina olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Polikliniklerimizde yıllık yaklaşık 1,5 milyon ayaktan hastasına, 500 bin acil poliklinik hastasına hizmet verilmektedir. Bunların yanı sıra 40 bin hasta yatışı ve A,B,C,D ve E kategorilerinde yılda yaklaşık 40 bin ameliyat gerçekleştirilmektedir.