İnsan Kaynaklı Maddelerin (SoHO) Avrupa Komisyonu Tarafından Regülasyonu
15 Temmuz 2024

Hastanemiz Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İdari Sorumlusu Sayın Prof. Dr. Sertaç Arslanoğlu, Brüksel’de Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Konferansa davetli panelist olarak katıldı. Prof. Dr. Sertaç Arslanoğlu bu konferansa Avrupa Anne Sütü Bankaları (European Milk Banks Association) adına konuşmak üzere davet edilmişti.
Konferansın konusu: İnsan Kaynaklı Maddelerin (SoHO) Avrupa Komisyonu Tarafından Regülasyonu.
Birçok açıdan önemi olan bu olayı özetlersek: Avrupa’da “anne sütü ve fekal mikrobiyota” ilk defa SoHO kapsamına alındı ve düzenlemeye tabi oldu.

Ülkemiz ve hastanemiz açısından gurur verici yanı ise; Avrupa Komisyonu’na bir Avrupa Derneğini temsilen ilk defa bir Türk hekimin davet edilerek konuşma yapması.
Saygıdeğer hocamız Sayın Prof. Dr. Sertaç Arslanoğlu'nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

• soho